Floppy&Me, Menhelyi téma, My Dogs

GEOFFREY gazdit keres! – GAZDIS

GEOFFREY egy 2 év körüli kan border collie, akit Mezőcsáton találtak állatbarátok. Nyakában hosszú lánc lógott, amit maga után húzva rótta a környékbeli utcákat, míg végül befogták.

Hetekig hiába keresték a gazdiját. Mivel chipje sem volt, így miután nem jártak sikerrel a megtalálók, a Brit Pásztorkutya Fajtamentők Egyesületének gondjára bízták.

Január elején a gyors teszt pozitív eredménnyel zárult szívféreg tekintetében, de biztosra akartak menni a fajtamentők, így számos orvosi vizsgálat alátámasztotta, hogy Geoffrey nem szívférges, hanem bőrférges. Ezt a betegséget egyáltalán nem úgy kell elképzelni, mint Miyazaki Hayao “A vadon hercegnője” című filmjében a vadkant: ennek a kezelése bár fél év, egyáltalán nem problémás és nem is jár fájdalommal.

Havi egyszer egy Advocate nevű spot on-t kell kapnia.

Geoffrey ivartalan kanokkal és szuka kutyákkal barátságos. Leginkább kertben szeret lenni, de csak szökésbiztos kerítés mellé ajánlják. Lakásban kultúráltan viselkedik, ha a gazdi is otthon van – magára hagyni egyelőre nem lehet bezárva, mert sosem élt lakásban ezelőtt. Nem ismeri még a protokollt.

Pórázon szépen sétál, bár egyelőre picit húz. Autóban izgatott nagyon, de egyre ügyesebben utazik.

Macskákkal szemben fenntartásai vannak, mondhatni “nem barátságos velük”. Egyéb haszonállatokkal a viszonyát nem ismerik.

Olyan gazdit keresnek számára, aki tisztában van a fajta igényeivel és együtt tud élni a “border collie-s életvitellel”. Pozitív lenne, ha esetleg kutyatárs mellé kerülhetne.

Oltva, chipelve és ivartalanítva keresi az álomgazdit.

Ha szeretnél több információt megtudni róla, keresd fel a Brit Pásztorkutya Fajtamentés egyesületét, de nekem is írhatsz és tovább irányítalak a helyes személyhez.

Minden megosztást előre is köszönünk!

 


Tetszett a bejegyzés? Ha igen, kövess minket utunkon a Facebook-on is és iratkozz fel Youtube csatornánkra. Grazie mille! 🙂

Floppy négylábú és Anna kétlábú

You Might Also Like

2 hozzászólás

 1. Molnár Anett

  november 29, 2018 at 9:52 du.

  Hihetetlenül furcsa látni ezeken a képeken az én Lokimat (nevet változtattam, mert nem tudtam megszokni a Geoffreyt). Mostanra olyan, mintha mi mindig is társak lettünk volna 🙂 És nem csak a neve változott meg. Teljesen “kinyílt” mostanra, előjött az igazi személyisége. A bőrférgességen sikeresen túl vagyunk. Voltunk diszplázia szűrésen is, ami viszont szomorú hírt hozott. A legrosszabb kategóriába sorolták. Először megijedtem, de beszéltem pár kutyás baráttal és megnyugtattak. Megtanulunk együtt élni ezzel. Szerencsére most még nem látszik semmi a mozgásán, de ha rosszabbodik a dolog arra is fel vagyunk készülve.
  Minden nehézség ellenére boldog ő is és a család is 🙂 Megyünk mi is sokfelé vele, várost nézni, kirándulni, túrázni és persze követünk titeket itt is és a facebookon is 🙂
  Üdv:
  Loki és Anett

  1. admin

   november 30, 2018 at 9:46 de.

   Őszintén örülünk, hogy egymásra találtatok és Loki boldog, gazdis kutyussá vált! Ami pedig a bőrféregséget illeti: nagyon szorítunk neki Floppyval, hogy ne forduljon rosszabra az állapota!

Leave a Reply