Floppy&Me, ITTHON, Tudatos gazdiknak!

Elindult a kutyabarát videóblog!


Aki követ minket Facebook-on vagy Instagram-on, biztosan észrevette, hogy az utóbbi időben sok változáson mentünk keresztül. Hatalmas megtiszteltetésként ért minket, hogy a kutyabarát.hu mellett dolgozhatunk videóbloggerként és segíthetjük az ő munkájukat.

 

Mamba kutya, Floppy és a többiek 🙂

De miről is fog szólni a kutyabarát videóblog?

Annak idején, amikor Floppyval elkezdtünk az utazásainkról videózni, semmi egyéb célom nem volt, mint megörökíteni az emlékeinket és bátorítani a környezetemet arra, hogy vágjon bele hasonló kalandokba. Csodálatos élmény volt számomra 10 héten keresztül Floppy oldalán ismeretlen tájakon utazgatni és állítom, hogy egy percig se éreztem magamat egyedül. A videóblog nem képes teljesen visszaadni azt az érzést, amikor egyedül a kutyáddal tudod megosztani a napodat – milyen kerek és egész így is az élet. Persze nem mondom, hogy nem hiányzott a családom és a barátaim, de minden percét élveztem ennek a három hónapnak és gyakran gondolok vissza rá: főleg arra, hogy mennyire más gondolatok foglalkoztattak akkor, mint most.

Aztán hazaértünk és folytattuk a dolgos hétköznapokat. A blog féllábon működött, de csak hajszálon múlt, hogy nem fejeztem be az írást és a videózást. Az élet végül úgy dobta, hogy ismét szabadúszóvá váltam és így lehetőségem nyílt több időt Floppynak és a kutyás tartalomgyártásnak szentelni.

A blog témája viszont megváltozott.

Már nincs utazás, nincsenek olaszos zabálások, nagyvárosi turistáskodás, francia riviéra és szlovén lovastúrák. Joggal merült fel a kérdés bennem: mi lehetne érdekes az életünkben másoknak?

Hát semmi. Ez van.

De talán tudunk csatornája, „arca”, szóvivője lenni annak a nemes ügynek, ami a felelős kutyatartást hivatott népszerűsíteni – gondoltam.

Ez lett tehát a vízió.

Újabb fordulóponthoz értem akkor, amikor összekapartam a lóvét egy komolyabb teljesítményű kamerára – eddig ugyanis egy rágott almás telefonnal örökítettem meg a pillanatokat. Ettől kezdve magasabb minőségben tudtam ismeretterjesztő videókat készíteni.

Hogyan kezdjem el?

Jót akartam cselekedni – hangozzék bármilyen klisésnek is. Őszinte undorral viszonyulok mindenkihez, aki árt egy kutyának, vagy bármilyen állatnak. Vegán aktivisták elképzelt szitkozódását fújja felém a szél: nem eszek húst, de senkit sem vetek meg azért, mert ezt teszi. Én más oldalról szeretnék tenni valamit az állatok érdekében.

Adakozni jó és amúgy egyáltalán nem önzetlen. Legalábbis részemről nem. Tök jól érzem magamat attól, hogy havi rendszerességgel űzöm ezt a „sportot”. Szóval állítom, hogy ez a tevékenység is nagyrészt rólunk szól, de azért hobbynak csillagos ötös.

Elkanyarodtam kicsit, bocsánat.

 

 

Szóval elsődleges tartalomnak az állatvédelmet tűztem ki, ezért aztán felvettem egyesületekkel, szervezetekkel a kapcsolatot és amikor csak időm engedte, filmeket készítettem jó emberek nemes cselekedeteiről. Legyen szó egy nagy gyűjtésről, megboldogult Vackor kutyus ápolásáról vagy felvonulásról a szilveszteri petárdázás ellen.

A nézettség viszont alacsony maradt, nyilván azért, mert mindezt unalmasan tálaltam.

És itt lép képbe újabb két fordulópont.

Az első annak a felismerése, hogy „az üzenetet” addig nem fogom tudni sok emberhez eljuttatni, ameddig nem válok érdekessé, szórakoztatóvá, megtartva a hitelességemet.

A másik pedig egy külső tényező, a kutyabarát.hu-val történt egybefonódás. Történt ugyanis, hogy önszorgalomból megjelentem a Szimplában levideózni a Szimpla kutya vásár eseményét, amit ők szerveznek. Egész jó kis film kerekedett belőle, ezért aztán bevettek a csapatba. A céljaink is egyeztek: minél szélesebb körben terjeszteni a kutyabarát életmód jótékony hatásait.

A csapatról annyit, hogy az egész szerkesztőség nagyon összetartó, nagyon „kutyabolond” és bár nyilván vannak üzleti érdekek is – ami egészséges, ha már az ember ennyi időt szentel ennek a tevékenységnek – de ezek sosem írhatják felül a minőségi elvárásokat.

Itt tartunk ma. Van egy csapat, ahova tartozunk és egy vélhetően szélesebb közönség, akit megszólíthatunk.

 

“Kutyabarát” videók intro képe

 

Elég hosszúra nyúlt az intro, de akkor íme a lényeg:

Mi a búbánatról fogunk ezután videókat gyártani? Mi fog változni?

Először is, erőt veszek magamon és frissen mosott hajjal, fényes bundájú barátommal az oldalamon bevállalom azt, hogy magamat is a kamera elé helyezzem, remélve a személyesebb hangvétel jótékony hatását.

 

Tartalomnak pedig a következőket szánjuk:

 

Együtt mindenhová

Ide olyan, hosszabb hangvételű filmeket tervezünk forgatni, amik a kutyás életmódot népszerűsítik.

menHelyi témák

Szeretnénk pártfogolni az örökbefogadást és azt, hogy támogassuk az arra érdemes alapítványokat, egyesületeket. Kiállunk az állatvédelem mellett és nem hagyjuk, hogy önző emberi érdekek háttérbe szorítsák kiszolgáltatott négylábú barátaink teljes élethez való jogait.

Floppy and Me

Erről inkább Floppyt kérdezzétek, ő a főszerkesztő. Annyi biztos, hogy ezek a filmek a szórakoztatásra mennek rá, mert hát ilyen is kell. Nem lehet minden este kemény állatvédős tartalmakra bealudni.

Rövid és hasznos

Ahogy a címében is benne van, ide egy-két perces videókat töltünk fel, amik valami hasznos infót tartalmaznak, legyen szó új, klassz kutyás termékről, egészségügyi kérdésről vagy nevelési tippről.

Celeb ebek

Hazánkban is sok olyan közismert személy él, akit este négylábú társa vár haza. Az ő mindennapi jó tanácsaikat szedjük össze nektek ebben a rovatban.

Floppy híradó

Négylábú kollégám veszi a fáradtságot és minden hónapban megszerkeszt nektek egy überprofi adást arról, amit a kutyabarát.hu cikkeiből a legérdekesebbnek vélt.

 

És akkor most ti jöttök: miről szeretnétek tartalmat látni? Mi az, ami Titeket érdekel?

„Szabad a gazdi!”

Bármikor szívesen vesszük a tanácsaitokat, ötleteiteket, javaslataitokat!

Ha pedig szimpatikus nektek az, amit csinálunk, akkor iratkozzatok fel a csatornánkra. Tudom, ez minden „jútubber” kívánsága, de engedjétek meg, hogy egy kis magyarázattal éljek: akkor tudunk több időt és energiát fektetni ebbe a projektbe, ha mellettünk álltok. Cserébe igyekszünk a legtöbbet kihozni magunkból és ígérjük, nem leszünk unalmasak, felszínesek, flegmák, érdekkutyaszeretők, vagy hasonlók.

Bár tudjuk, ahogy az ősi mondás is tartja: #hatersgonnahate

Mindenki másnak pedig őszintén köszönjük, hogy velünk vagytok!

 


Tetszett a bejegyzés? Akkor less rá megújult Youtube csatornánkra is, amit a Kutyabarát.hu-val közösen indítottunk el! Iratkozz fel és formáljuk együtt a hazai kutyás közösséget!
Köszönjük! 🙂

Anna kétlábú és Floppy négylábú

 

You Might Also Like

Leave a Reply